Ju äldre man blir – desto yngre tycks den åldern bli…

Har ni sett foton på folk som ni inte umgåtts med på ett tag…jag menar ett riiiiktigt långt tag? Visst ser de äldre ut än vad du tänker att du gör? Visst har de liksom stannat i den ålder där vi lämnade dem? På högstadiet, i grannhuset eller sedan ”party-gänget” splittrades när alla gick från singel till – ja vad då 40+??? Med livet bakom oss och framtiden full av reunions där vi inte känner igen varandra eller fortfarande är sura över att någon snodde ens luktsuddigum eller pojkvän... NU ÄR JAG INTE MERA NAIV än att jag FATTAR att andra tittar exakt likadant på mig...hahaha... "Meeen guuuud så GAMMAL hon har blivit!"...mmm....jag har ju det! Så HÄRLIGT - för MOTSATSEN till att åldras är att inte leva alls...då kan jag ta lite rynkor och några kilon give or take på låren... helt okej! 

Jag minns när min piffiga ingifta moster Lisbeth fyllde 40 år. Hon har alltid varit en av mina förebilder i livet. Alltid lika fräsch, snygg, i tiden, inredningskunnig och så skrattar hon så där förbaskat härligt. Den dagen då vi skulle fira henne var jag nästan 16 år….och jag hade en sådan klump i magen över att min coola moster förmodligen snart skulle dö…så gammal som hon var!!!

Nu går jag mot 45…om knappa 2 månader så är det min tur att uppleva det som vi 72;or gjort det här året..vi fyller jämnt! Tänker JAG då att JAG är så himla gammal att jag nog snart kommer dö av åldersskäl?! OH NO!!! NO WAY! Jag som preciiis färgat håret fräsigare än någonsin och köpt ett par illcerise brallor – nej, jag ska inte dö, än.

Ni som känner mig vet ju hur länge jag har kvar att leva FULLT UT! Jag ska bli 104 år. Ha rosa hår och leopardtights. Dansa disco med stöd av min rosa glittriga rullator. Flirta med lammkött, ja alltså de 75-åriga gubbarna, som bor på samma ”Golden Olden Home” som mig. För jag kommer förmodligen att bo i USA. Min tanke är L.A…men jag är inte så kinkig…västsidan av Florida funkar finfint det med…eller N.Y…

Jag ska alltså leva i 60 år till! Sextio pigga, fräcka och roliga år! Där jag ska LEVA och inte bara överleva. Där jag ska roa mitt inre och fortsätta att utveckla mig. Jag ska bli den roligaste farmodern och jag ska låta mina barnbarn skolka för att vi måste åka till någon löjligt spännande åkpark och åka löständerna av farmor! Jag ska ta mig runt i olika kulturer och lära mina barn och barnbarn hur fint det är att lära känna andra människor – för jag ÄLSKAR människor!

Så jag har tid kvar. Massor av tid. Inte som när jag var 16 och trodde att moster skulle dö. Hon är ju lite mera 40+ idag…men fortfarande lika snajdig! Fortfarande lika go och kommer garanterat att leva länge. Vilken tur!

Det är ju rätt kul att titta på foton från förr. Jag kan ju se på mina föräldrar – åh de är så söta – men de ser ÄLDRE ut förr än nu och det är ju först NU de ens börjar bliii äldre!! Mamma, lilla gullemamma med världens mjukaste händer och hjärta, blir 77 år idag och tar så väl hand om sig! Hon färgar håret, målar ”dit ett par ögon så jag kan se”, bakar, städar och pysslar för fullt. Fotomässigt sett ser hon bra mycket yngre ut nu än då. Likadant med min lilla papps! Han går ut och går flera mil i veckan, han jobbar och står i, han är aldrig trött, har alltid ett leende på läpparna och ibland en tår i ögonvrån när vi blir sentimentala. Hans idéer tar aldrig slut och han skrattar tills han blir tomatröd av glädje. Så härligt! Han är ju alltid 28 i sitt eget huvud men i passet står det minsann 80 dagen innan mig. Japp – han fick ju världens bästa present – MIG! =) hahahaha hmmm….helt utan bytesrätt trots att jag blev lite bortbytt på BB… MEN det löste sig! Jag har hamnat RÄTT igen! 😉

Hörde ett så bra program på P1 för ett tag sedan – en kvinna som pratade om att ”Ju äldre vi blir, desto mera intressant blir det att ta reda på vilken kvalitet på livet som vi kan erbjudas vid 60, 70 och 80… Vi dör ju inte längre så tidigt utan överlever länge. Då vill vi ha kvalitet”. Det stämmer! Det är nog inte förrän man kommer upp lite i ålder som man ser att man faktiskt ska LEVA även de åren! Inte bara fram till medelåldern…

Så alternativet till att åldras är inte jag alls bekväm med…jag vill LEVA. Jag VILL bli GAMMAL.

Livsglitter är att ta sig an varje år med behag och stolthet. Inse vart man har kommit och vart man är på väg. Att minnen bli erfarenheter som hjälper oss på vår livsresa! 

Jag kramar om dig och hoppas att du LEVER ditt liv så som du önskar! Om inte - gå och färga håret i någon piffig färg och börja reclaima dig själv! Såklart gör inte hårfärgen det allra lilla minsta för dig om du är i en tuff situation- men fasen vad kul det är att se sig själv i spegeln!! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments