Våga Skapa Livsglitter!

Ja – jag gjorde som havet = vågade! Jag gav mig ut bland tangenternas förtrollande värld och lät dem via knapptryck efter knapptryck bilda mitt första inlägg till min blogg igår. Självklart är det både pirrigt och roligt samtidigt som det är enormt nervöst och skrämmande.

Jag har ju valt att kalla min blogg ”Skapa Livsglitter” och det beror på att jag är övertygad om att vi alla behöver lite livsglitter både här och där, både mentalt och i verkligheten. Vad livsglitter är för dig vet jag inte men för mig är det många delar som skapar skimmer i min vardag.

Små saker som gör livet lite extra vackert försöker jag verkligen unna mig. Jag tänder exempelvis väldigt många ljus när jag sitter hemma och jobbar. Jag dukar gärna bordet fint – även om det ”bara” är jag som ska äta lunch. Efter att familjen har städat hemma så köper jag ofta snittblommor för att få in liv och färg i hemmet. När det kommer någon på besök så vill jag alltid att de ska känna sig varmt välkomna, hörda och sedda.

Dessutom försöker jag påverka världen genom att vara positiv och ge komplimanger istället för att klaga. Nej, jag är inte någon sådan där perfekt människa – det är klart att jag också klagar och gnäller! Det är bara det att jag tänker att om jag kan klaga högljutt så borde jag ju kunna ge beröm också. Så att det blir lite jämnare i vågskålarna. Efter att ha levt mitt liv så har jag fått se så många människoöden som bäddat för en sådan bitter framtid istället för att förstå att när hen klagar i tid och otid så hör hens egna öron dessa ord och det påverkar såklart hens sinnestillstånd. Att vara snäll och trevlig är rätt skönt och uppskattat!

Min familj och mina vänner är som sprakande fyrverkerier av glitter för mig – livsnödvändiga och underbara! Hos dem hämtar jag kraft när den tryter. Att få skratta, gråta, älta, fundera, diskutera, drömma och bara vara är det viktigaste som finns. Inom familjen är jag omgiven av män i olika åldrar och raser. Jag är fru till min make Bosse och vi har den stora äran att vara föräldrar till våra söner Douglas och Dexter. Dessutom har vi skaffat oss en dammtuss på ben – en chokladbrun Chihuahua – Diezel. Den sistnämnde är minst i familjen och har lindat oss runt sin tass. Vi fem trivs som bäst i vår tv-soffa när vi tittar på någon film tillsammans och kan sitta tätt ihop och följa en bra actionrulle.

De vänner som jag får lov att bära i mitt hjärta är jag oerhört tacksam över. Vissa har jag med mig sedan barnsben och vissa har jag nyss funnit. Det kittlar oerhört att där någonstans går det fler människor som på något vis kommer att finna vägen till mitt hjärta – vem de är har jag inte en aning om idag….men den dag det är dags för mig att bli en rosa ängel, vid en ålder av 104 år har jag bestämt, kommer jag att kunna se ett pärlband av vänner som funnits i mitt liv. En del kommer en del går. Jag kommer in i någons hjärta och kliver ur någon annans. Vi finns i varandras liv under stunder då vi behöver träna eller lära oss något – eller när vi bara behöver värme och ge eller få stöd. Vissa fortsätter att glittra i evighet och vissa slocknar för dig men börjar glittra i någon annans hjärta.

Jag hoppas att du skapar ditt eget livsglitter varje dag!
Allt gott, Mimmi

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments